Een inside tattooshop, beats, HIPHOP, fashion, kunst en nog veel meer bij de MEZZ tijdens de eerste editie van LUCHTKASTEEL!

Op zaterdag 17 juni presenteert de BSO, het culturele clubhuis van MEZZde eerste editie van Luchtkasteel. Tijdens Luchtkasteel krijgen conceptmakers en creatieve organisaties een podium en dient MEZZ als broedplaats voor creatief talent. QJ Studio, VEAR, Breda Beats, Grote Broer Grote Zus, Studio Six, BRICKS Hip Hop, en Wetje Leggen nemen de zalen van MEZZ over. Op deze allereerste editie zie je ook optredens van rapgroep Terry Joint, dj- en producers collectief CHAMOS en rapper Cry.

Alle ruimtes van MEZZ worden benut tijdens Luchtkasteel. Het Popcafé wordt gebruikt als tattooshop en expositieruimte. De Kleine Zaal wordt ingezet als podium voor lokale DJ- en hiphop-talenten en in de Jupiler Zaal verzorgt QJ Studio een programma met dansers, spoken word, een singer-songwriter en DJ’s. Kortom, voor ieder wat wils.


QJ-Studio’s
Met een dance performance, een optreden van Yael Daila, spoken word door Tenchy, live art door Délano & Dennis en beats van The Shade Room Sound System neemt QJ Studio de Jupiler Zaal over. QJ Studio is een kledingmerk gericht op tijdloze designstukken waarbij elke capsule zijn eigen verhaal heeft gebaseerd op kleur en kunst. Het kledingmerk, opgericht door Quenthe Joy van Alphen, bevindt zich in Breda en werkt samen met kunstenaars en artiesten uit Rotterdam en Amsterdam. Naast kleding richt QJ Studio zich op het creëren van een community met het concept: The Shade Room.


VEAR
VEAR tovert het Popcafé om tot tattooshop en expositieruimte, met lokale tattoo artiesten en werken van lokale kunstenaars en fotografen. Len Falk en Rául Struik hebben hun illustratiestijlen gecombineerd en presenteren samen hun werk. Fotografen Max Fransen en Lography hebben voor Luchtkasteel een selectie foto’s gemaakt die worden vertoond. Verder voorziet The Gem Bar bezoekers van tooth gems en komen er twee tattoo artiesten van The Circle uit Tilburg tattoos zetten. VEAR is opgericht door Vic van Hecke (creative designer) en Pepijn Houben (ondernemer en rapper). Het kledingmerk van Bredase bodem creëert met brute designs en een liefde voor hiphop een community. Een community niet alleen gericht op mode, maar gericht op elke vorm van kunst. De artiesten die VEAR aan zich bindt, zijn jong, lokaal en getalenteerd. Zo dragen ze bij aan de ontwikkeling van lokale artiesten.

Breda Beats
Breda Beats verzorgt optredens van opkomende DJ’s HoWA, GYRA en Laurens Martin in de Kleine Zaal. Breda Beats richt zich op de belangenbehartiging van de elektronische muziekindustrie in Breda. Ze werken nauw samen met lokale en regionale organisaties. Ze stimuleren talentontwikkeling en ondersteunen jonge artiesten in hun carrière door middel van workshops, coaching en netwerkmogelijkheden.

Grote Broer Gote Zus
Grote Broer Grote zus neemt opkomende Bredase rappers Essie & Starboy en Z1N0 & Younghuug mee. Eerder stonden Essie & Starboy in het voorprogramma van Laylo & Hang
Chow Crow in de Kleine Zaal van MEZZ. Grote Broer Grote Zus biedt een vangnet voor de jongeren waarbij opgroeien in deze complexe, snel veranderende maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ze bieden een veilige, lerende omgeving waar zowel jongens als meiden een luisterend oor kunnen vinden en zichzelf kunnen zijn.

Studio Six
Dawnfall komt mee met Studio Six. Zijn nieuwe muziek wordt gekenmerkt door een combinatie van rage, synth- en trapelementen. Hij geeft een performance op de talent stage in de Kleine Zaal.
Studio Six is een educatieve muziekstudio en platform dat valt onder Factorium Cultuurmakers. Binnen Studio Six is er een scala aan activiteiten met als main-focus het coachen van muziek cursussen en workshops zoals: music production, rap/songwriting en artiesten loopbaanbegeleiding.

BRICKS Hip Hop
DJ & producer Dario Santana, tweevoudig Nederlands Kampioen human beatboxing Jarno Ibarra en dj-duo N3on & Sakura komen mee vanuit BRICKS. n BRICKS biedt talent in en rondom Breda een podium. Ze organiseren evenementen, programmeren lokaal talent en streven naar groei en erkenning van de hiphopcultuur. Het platform verbindt urban gemeenschappen en ondersteunt talentontwikkeling in de scène. BRICKS organiseerde al eerder een open mic-avond in samenwerking met de BSO.


Wetje Leggen
DJ’s F-Key, Yakoba, Namastefan en Strijkplank zullen het buitenterrein van Luchtkasteel voorzien van beats en een fijne huiselijke sfeer. De uitverkochte editie van Wetje Leggen in samenwerking met de BSO was een groot succes en ze zullen dit op 17 juni nog eens dunnetjes overdoen. Wetje Leggen is een initiatief van een groep Bredase muziekliefhebbers en dj’s. Maandelijks worden er verschillende woonkamers omgetoverd tot een plek waar individuele muzieksmaken samensmelten. Gezelligheid en een huiselijke sfeer voeren hierbij de boventoon.


Tickets voor Luchtkasteel zijn hier verkrijgbaar
kosten €12,50