Bach op ZONDAG in de GROTE KERK

BACH op ZONDAG in de GROTE KERK 

Onder de titel BACH op ZONDAG organiseert stichting Art UnOrganized deze zomer opnieuw een internationale serie met orgelmuziek van Johann Sebastian Bach, op de zondagen tijdens het middaguur. Zes orgelbespelingen op zes achtereenvolgende zondagen in juli en augustus, door vijf gerenommeerde organisten uit binnen- en buitenland:

Zondag 11 juli | Ute Gremmel-Geuchen (Kempen, D)
Zondag 18 juli | Tymen Jan Bronda (Groningen, NL)
Zondag 25 juli | Aart Bergwerff (Breda, NL)
Zondag 1 augustus | Stéphane Béchy (Parijs, NL)
Zondag 8 augustus | Petra Veenswijk (Delft, NL)
Zondag 15 augustus | Aart Bergwerff (Breda, NL)
Bach-op-Zondag-Special rond Maria Hemelvaart

Op zondag 11 juli a.s. wordt de serie BACH op ZONDAG geopend door de gerenommeerde Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen uit Kempen, Duitsland.
Het thema van deze serie is Bach uit alle windstreken: invloeden in de muziek van Bach, van Skandinavië tot Italië en van Bohemen tot de Lage Landen, het komt allemaal voorbij in Bach op Zondag. Tijdens het eerste concert op 11 juli klinkt muziek van Bach en Telemann.

De bespelingen worden ingeleid met een lichtvoetig Bach-college door Bach-kenner Wim Thijs. De orgelbespeling BACH op ZONDAG is gratis te bezoeken op zondag 11 juli van 12.00-12.45u. Toegang gratis, vrije gift na afloop. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren wel nodig, via:
info@artunorganized.nl
Van harte welkom !

De serie Bach op Zondag wordt geprogrammeerd door stichting Art UnOrganized, in samenwerking met de gemeente Breda, de Grote Kerk Breda en de PGB.