BAAI en Bootje Varen Breda zijn jarig geweest!

In het weekend van 17-18-19 juni hingen de slingers uit bij BAAI Breda en Bootje Varen Breda. Niet alleen BAAI heeft zijn 3-jarige verjaardag gevierd, ook Bootje Varen Breda is al 15 jaar een begrip in Breda. Met een geweldig, hecht en vooral groeiend personeelsteam werken wij iedere dag aan een lach uw gezicht.


Kleine BAAI/Bootje, hoe het allemaal begon
Sinds 2019 is Baai Breda een hotspot aan het water in het centrum van Breda, waar veel dingen samenkomen. Baai is één van de labels van Groepsuitjes Breda. In 2008 is Groepsuitjes Breda ontstaan, dat is gestart met Bootje Varen Breda. Bootje Varen Breda biedt sindsdien vaartochten door de Singels en rivier De Mark van Breda aan, op zowel luxe sloepen voor maximaal 50 personen met een schipper als kleinere sloepen voor maximaal 7 personen waar gasten zelf mee mogen varen. Deze vaartochten kunnen worden uitgebreid met allerlei arrangementen, zoals een ontbijt, lunch, barbecue, tapas en onbeperkt drank aan boord. Dit werd gerund vanuit een pandje in de Haven, waar slechts ruimte voor opslag en toiletten was.

In 13 jaar tijd is de vloot uitgebreid van 5 naar 23 sloepen en de Haven van Breda werd daardoor enkele jaren geleden te klein voor het bedrijf. In 2019 heeft Bootje Varen Breda haar eigen opstaplocatie met horeca ontwikkeld onder de naam BAAI, dat de uitstraling heeft van een stadstrand met een ‘festival sfeer’. BAAI biedt ruimte voor ongeveer 250 personen. In eerste instantie was dit ook voornamelijk voor de varende gasten ontwikkeld. In de Haven kon Bootje Varen Breda haar gasten voor en na de tochten weinig bieden, terwijl deze vraag er wel was. Met het terras van Baai kunnen de gasten netjes ontvangen worden en is er ruimte om de dag uit te breiden door voor en/of na de tocht een drankje en/of hapje te nuttigen.

BAAI/Bootje zoals wij hem nu kennen

Naast alle varende gasten, is het ook enorm populair geworden als terraslocatie voor de ‘reguliere gast’ en groepen. Naast het varen en het terras biedt Groepsuitjes Breda ook veel activiteiten aan, zowel in de binnenstad als bij Baai. Hierbij kun je denken aan een pubquiz, een muziekquiz, een Escape City Game door de binnenstad, levensgroot Jenga en tafeltennis. Zo leent Baai zich als één van de weinige horeca locaties in de binnenstad perfect voor grotere groepen, die variëren van bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, tot sportteams, tot vrijgezellenfeesten. Tegelijkertijd worden er regelmatig evenementen georganiseerd voor ‘reguliere gasten’, zoals een vrijdagmiddagborrel met DJ, thema-avonden op het gebied van eten, drinken en aankleding, zondagmiddagen met bandjes en evenementen op het water.

Baai is een jonge en snel groeiende organisatie, waar geen seizoen of jaar hetzelfde is. Continu wordt er gestreefd naar unieke en creatieve concepten en er wordt continu gestreefd naar kwaliteitsverhoging en groei. In het eerste seizoen stond er slechts één oude zeecontainer die was omgebouwd tot bar en werd slechts in het weekend eten aangeboden door externe partijen in foodtrucks. Inmiddels is deze bar al twee keer zo groot en is in een andere container een volledige keuken gebouwd, waar een snel uitbreidende menukaart voor groepen en ‘reguliere gasten’ wordt gedraaid. Inmiddels is Baai een gevestigde naam in de binnenstad van Breda en is het nog steeds groeiende.
Om dit alles te vieren hebben BAAI en Bootje Varen Breda flink uitgepakt in het weekend van 17-18-19 juni. Samen met verschillende DJ’s, externe partijen, winacties en heerlijke drankjes liet BAAI zien waar het goed in is: het verzorgen van jouw dagje weg van huis!