Eerste cafés ontvangen PINT kwaliteitslabel

PINT is de Nederlandse consumentenorganisatie die zich hard maakt voor de belangen van bierdrinkers. Zo zet deze actieve club zich onder meer in voor de promotie en bescherming van de Nederlandse biercultuur en maakt het zich sterk voor eerlijke en juiste informatie naar de consumenten.


Op basis van het bovenstaande reikt PINT voortaan kwaliteitslabels uit aan horecabedrijven, die op de juiste wijze een breed aanbod aan speciaalbier aan de gast presenteren. Daarnaast wordt ook gelet op de kennis van zaken, de gastvrijheid, atmosfeer, de prijs/kwaliteitverhouding en of er wat wordt gedaan met het combineren van bier en spijs. Pluspunten kunnen onder meer gescoord worden als het sanitair in orde is en als de kaart / aanbod in zijn totaliteit van bovengemiddeld niveau is.


UITREIKING KWALITEITSLABEL

Horecazaken kunnen genomineerd worden voor het label door leden van PINT. De genomineerde bedrijven ontvangen een brief met daarin de werkwijze en voorwaarden voor het label. De feestelijke uitreiking van de eerste labels was tijdens het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage. Bedrijven worden elke twee jaar opnieuw gekeurd. Alle horecabedrijven met het PINT Kwaliteitslabel worden gebundeld in een (online) horecagids, die te raadplegen is via de website van PINT.


ALLIANTIE VAN BIER TAPPERIJEN

Het verschil tussen ‘zilver’ en ‘zilveren label’ wordt veroorzaak door de ABT-cafés. Deze cafés, lid van de Alliantie van Bier Tapperijen (ABT), moeten voldoen aan voorwaarden van de ABT. Daarom hebben ze nu automatisch – zonder gekeurd te zijn –  ‘zilver’ gekregen. De ABT-cafés worden voor maart 2017 allemaal gekeurd en ontvangen dan – indien nodig – een aangepast label.

Bron: Bierista

DE EERSTE 151

Tussen de eerste 151 cafés zijn een aantal zaken uit de Baronie van Breda:


Aogse Markt
De Boterhal
Café Restaurant Brouwerij de Beyerd
De Kleine Wereld
Moeke Ginneken
Café de Beurs
Bier & Eetcafé Denk Hoek