Vincent van GoghHuis

Markt 27, Zundert

Op de geboortegrond van Vincent van Gogh staat het Vincent van GoghHuis. Geen klassiek museum, maar een huis van herinnering en beleving. Bij de vaste presentatie “Vincent van Gogh – De wortels van een meester” neemt Vincent u mee naar zijn verleden. Daar… Read more

Op de geboortegrond van Vincent van Gogh staat het Vincent van GoghHuis. Geen klassiek museum, maar een huis van herinnering en beleving. Bij de vaste presentatie “Vincent van Gogh – De wortels van een meester” neemt Vincent u mee naar zijn verleden. Daarnaast is er ruimte voor exposities rond kunstenaars die zich lieten inspireren door leven of werk van Vincent van Gogh.
Voor kinderen heeft het Van GoghHuis educatieve programma’s. Op speelse en interactieve wijze maken zij kennis met deze bekende schilder.
In de brasserie, de museumwinkel, de Van GoghKamer en het documentatiecentrum worden met regelmaat kleine exposities en presentaties ingericht.

Openingstijden
woensdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
zaterdag en zondag 12:00 – 17:00
(gesloten op nieuwjaarsdag, 1e paasdag, koningsdag, de 1e zondag van september en 1e kerstdag)

Entree:
€ 6,- Volwassen
€ 4,- 65+/ CJP
€ 2,50 13-18 jr/ Studentenkaart/ CKV/ Onderwijsgroep
Gratis 0-12 jr/ 13-18 jr uit Zundert/ CKV-docenten/ ICOM/ Museumkaart/ Vrienden Van Gogh & Zundert

Het Vincent van GoghHuis in Zundert presenteert van 2 juli 2017 tot en met 11 maart 2018 de tentoonstelling In de geest van Van Gogh. Op deze expositie wordt een keuze getoond uit de collectie van het Kunstfonds Vincent van GoghHuis.

In de verzameling van het Kunstfonds zijn werken opgenomen van hedendaagse kunstenaars die in het Van GoghHuis hebben geëxposeerd of een tijdlang hebben gewerkt in het gastatelier bij de kosterswoning uit Van Goghs tijd. Deze kunstenaars hebben zich laten inspireren door de plek waar Vincent van Gogh werd geboren en opgroeide. Deze omgeving van het boerendorp met daaromheen uitgestrekte natuurgebieden is bepalend geweest voor de motieven die Vincent later in zijn briefschetsen, tekeningen en schilderijen uitwerkte. Dezelfde streek biedt nu nog altijd inspiratie aan kunstenaars om ‘in de geest van Van Gogh’ nieuwe werken te maken. 

Op de tentoonstelling In de geest van Van Gogh zijn werken te zien van Reinoud van Vught, Koen Vermeule, Robert Zandvliet, Marc Mulders, Marlene Dumas, Emo Verkerk, Arnulf Rainer, Ossip Zadkine, Nel Aerts, Lieven Segers, Fred Bervoets, Salvo, Loek Grootjans, Ronny Delrue, Joris Geurts, Willem Weismann, Han Klinkhamer, Peter Kantelberg, Wiesje Peels & Steffen Maas, 

Margriet Smulders, Tadao Cern, Jorn van Leeuwen, Janus Metsaars, Pieter Laurens Mol en Paul den Hollander.