40 jaar Van Oers Marathon Brabant: hardlopen, wandelen én fietsen

Elke laatste zondag in oktober zorgen we in Etten-Leur voor een groot hardloopfeest. Dat wil je toch niet missen? De 40e editie! Read more

Vier 40 jaar Van Oers Marathon Brabant in Etten-Leur! 

Op zondag 27 oktober staat Etten-Leur weer geheel in het teken van de Van Oers Marathon Brabant. Een bijzondere dag dit jaar, want het is de 40e editie van dit grote hardloopevenement. Deze zondag is het centrum en buitengebied van Etten-Leur weer het domein van duizenden hardlopers en hun supporters. De inschrijving voor de jubileumeditie is nu geopend. Mis dit feest niet!

In 1983 begon het avontuur van 40 jaar hardlopen in Etten-Leur met een ander jubileum: dat van 15 jaar atletiekvereniging Achilles. Deze eerste (herfst)marathon vormde uiteindelijk een aanzet tot een jarenlange traditie. In die jaren is er weliswaar het een en ander veranderd aan parcours en afstanden, maar het enthousiasme van zowel organisatie als hardlopers zijn van begin af aan hét kernmerk van de Van Oers Marathon Brabant.

Hardlopen voor alle leeftijden
De Van Oers Marathon Brabant heeft voor elke hardloper een geschikte afstand: de 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of hele marathon. En wie met collega’s samen wil hardlopen én tegelijkertijd zichtbaar wil zijn als bedrijf, doet mee aan de ‘Snelste bedrijf van West-Brabant’ competitie (ook open voor bedrijven buiten de regio!).

Speciaal voor de jeugd van 10 tot en met 16 jaar staat opnieuw de 2,5 kilometer op het programma. En voor kinderen onder de 12 jaar is er traditiegetrouw de familieloop, waarbij papa, mama, opa, oma, oom, tante en andere volwassenen lekker mee mogen lopen.

Hardloper en trainer Niels Theloosen zorgt met de Rabobank Warming-Up dat alle hardlopers warm aan hun afstand beginnen. Bij de Van Oers Marathon Brabant zijn ook Framerunners van harte welkom.

Kijk hier voor de starttijden.

Pak je voordeel en gemak bij voorinschrijven
Kom jij zondag 27 oktober hardlopen in Etten-Leur? Tot en met zaterdag 5 oktober kan iedereen zich met voordeel voorinschrijven voor zijn of haar favoriete hardloopafstand. Je betaalt dan het goedkoopste tarief, je voornaam staat op het startnummer en je krijgt het startnummer thuisgestuurd. Daarnaast kun je dan nog het unieke Van Oers Marathon T-shirt en/of startnummermagneetjes bestellen. Inschrijven doe je VANAF 1 MEI 2024 via de website www.marathonbrabant.nl. Hier vind je alle verdere informatie over de afstanden, parcoursen en starttijden.

Geen hardloper, wel vrijwilliger?
De organisatie van de Van Oers Marathon Brabant bestaat volledig uit vrijwilligers. Zowel in de aanloop naar het evenement als op de dag zelf. Meer hulp is nodig. Wil jij bijdragen aan het succes van een van de grootste evenementen in Etten-Leur? Meld je aan via vrijwilligers@marathonbrabant.nl.

Wandeltochten op zaterdag 26 oktober
Stichting Marathon Brabant organiseert daarnaast op zaterdag 26 oktober een gezellige wandeltocht. Wandelaars hebben keuze uit drie afstanden: 10km, 20km en 30km. Houd voor meer informatie over de wandeltochten de website in de gaten.

English
For our international participants: we will open our registration on 1st May. Check out our English page on www.marathonbrabant.nl/english for more information.

Foto-albums marathon, je vindt ze hier in meerdere albums per afstand.

All dates