Moya Museum tentoonstelling - It ain't over 'til it's over: artist in residency with Mel Chan

Tijdens de residentieperiode zal Mel Chan MOYA transformeren in haar studio/werkstation, waar ze zich zal bezighouden met haar onderzoek en schilderijen. Bezoekers krijgen de gelegenheid om een glimp op te vangen van de artistieke productie in ontwikkeling, wat een kijkje achter de schermen biedt. Read more

Tijdens de residentieperiode zal Mel Chan MOYA transformeren in haar studio/werkstation, waar ze zich zal bezighouden met haar onderzoek en schilderijen. Bezoekers krijgen de gelegenheid om een glimp op te vangen van de artistieke productie in ontwikkeling, wat een kijkje achter de schermen biedt.
Geboren in een voormalige kolonie (Hong Kong) van het Britse Rijk, opgegroeid met het aanschouwen van de paradigma verschuiving (van neoliberalisme naar totalitarisme naar ecologische crisis) en leeft als een diaspora in West-Europa (Nederland), is "Het Einde van de Wereld" voor Mel Chan veel meer dan een metafoor - het is een pijnlijk feit dat we moeten omarmen, een "probleem" waarbij we moeten blijven (zoals Donna Haraway bepleit).
Haar artistiek onderzoek volgt de ingewikkelde relaties tussen onze dystopische situatie en de nalatenschappen van Kolonialisme en (Neo)Kolonialisme. Haar praktijken omvatten participatieve performances, hypnotherapie, verhalen vertellen, schilderen en video, die niet alleen mensen begeleiden om met de crisis te leven, maar ook erkenning geven aan historische veroorzaking, evenals onderzoek naar remedies en hoop in tijden van onzekerheid.

April - Kunstenaar werkt live in de weekenden 6 april (zaterdag), 7 april (zondag) 13 april (zaterdag), 14 april (zondag) 20 april (zaterdag), 21 april (zondag)
Mei - Kunstenaar werkt live in de weekenden 11 mei (zaterdag), 12 mei (zondag) 18 mei (zaterdag), 19 mei (zondag) 26 mei (zondag)

All dates