Dinerconcert: Matthieu Idmtal

Landgoed Ulvenhart

Donderdagavond 30 mei 2024 Het repertoire van Matthieu Idmtal reikt van de barokperiode tot muziek van nu, maar hij heeft altijd een bijzondere aandacht gehad voor (post)romantische muziek, met Frédéric Chopin en Alexander Scriabin als belangrijkste componisten. Read more

Iedere laatste Donderdag van de maand de tafels rond een jonge talentvolle musicus in de sfeervolle Vlaamsche schuur: een diner opgeluisterd met muzikale intermezzo’s. Een inspirerende beleving!

Donderdagavond 30 mei 2024
Het repertoire van Matthieu Idmtal reikt van de barokperiode tot muziek van nu, maar hij heeft altijd een bijzondere aandacht gehad voor (post)romantische muziek, met Frédéric Chopin en Alexander Scriabin als belangrijkste componisten.

Matthieu heeft inmiddels drie cd’s op zijn naam staan: de complete sonates voor viool en piano van E. Grieg samen met violiste Maya Levy (2017), de 12 Etudes Op. 8 & 24 Preludes,
Op. 11 van A. Scriabin (2018), en de pianosonate, op. 7 & 14 Lyrische Stücke van E. Grieg (2021), uitgegeven door Piano Classics.

Afgelopen seizoenen gaf Matthieu Idmtal solorecitals en concerten met orkest in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Letland en Spanje.
Naast zijn soloconcerten speelt hij graag kamermuziek, en won zo meerdere prijzen met zijn pianoduo samen met Anastasia Kozhushko, maar ook in duo met violiste Maya Levy.
Zijn affiniteit met Chopin bracht hem ertoe de ‘Brussels Chopin Days’ te creëren: een internationale concertreeks gewijd aan F. Chopin, waarvan Matthieu Idmtal sinds 2013 artistiek leider is.
Door zijn ervaring is hij een regelmatige gast bij het geven van masterclasses, maar ook als jurylid bij nationale en internationale muziekconcoursen.
Matthieu Idmtal voelt een eindeloze dankbaarheid aan zijn leraren Frima Nakhimovitch, Maria Andreeva en Vitaly Samoshko, en is dankbaar voor elke inspirerende en kenmerkende muzikale ontmoeting die hem heeft beïnvloed om de muzikant te zijn die hij nu is.

Heistraat 16 – 18, 4858 RL Ulvenhout AC