Pier15 x MEZZ: RHEA

Mezz Breda

De afgelopen jaren heeft RHEA bewezen dat rock 'n roll springlevend is. Harde maar toch soepele gitaarriffs en ingewikkelde maar luide nummers zijn het handelsmerk geworden van de band. En even belangrijk: ze weten hoe ze hun vakmanschap kunnen omzetten in krachtige en intense live optreden, met deze keer in Pier15. Read more

De afgelopen jaren heeft RHEA bewezen dat rock 'n roll springlevend is. Harde, maar toch soepele gitaarriffs en luide nummers zijn het handelsmerk geworden van de band. En even belangrijk: ze weten hoe ze hun vakmanschap omzetten naar een krachtig en intens live optreden, met deze keer in Pier15.

RHEA is terug en mikt meer dan ooit op hoofd en benen met hun nieuwe single ‘Creeping Through My Head’. De rockband die we leerden kennen tijdens ‘De Nieuwe Lichting’ met songs als ‘Ready To Rumble’ en ‘Stuck in The Middle’, trekt zijn klankenregister open en voegt een flinke scheut funk, groovy basslicks, hammondorgel en wah-wah pedalen toe aan zijn sound.

RHEA meets Kravitz! Zanger Jorge Van de Sande begon na een voor hem ongewone inactiviteit van meer dan een jaar weer nummers te schrijven, en putte inspiratie uit de moeilijke periode die de band en hijzelf voor en tijdens covid meemaakten. Dat is ook waar ‘Creeping Through My head’ over gaat: hitting rockbottom, maar bovenal weer uit het dal kruipen, strijdvaardig zijn en niet bij de pakken neerzitten. Dát, en de nieuwe funky rocksound vormen een perfect tegengif voor donkere dagen. ‘Creeping Through My Head’ is de eerste single uit het langverwachte tweede album dat in 2024 verschijnt.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda