The Kik in MEZZ

Mezz Breda

The Kik, de band van Dave von Raven, is terug met een nieuw album en de nieuwe hitsingle 'Daggie Niet Gelachen'. Read more

The Kik, de band van Dave von Raven, is terug met een nieuw album en de nieuwe hitsingle 'Daggie Niet Gelachen'. Het vrolijk makende lied is een ode aan het leven en de gezelligheid. Het refereert naar de wijze lessen die Von Raven van zijn oma meekreeg en is, zo zou je kunnen stellen, het lijflied van Dave. "Een daggie niet gelachen, is een daggie niet geleefd."

Hun nieuwe album 'Bal Populaire' is op 29 maart uitgebracht door Excelsior Recordings. Liefde, dood en de verleidingen die we moeilijk kunnen weerstaan zijn de universele thema's die frontman Dave von Raven tot leven brengt op dit album. Het is een verzameling levensliedjes waarvoor von Raven voor het eerst bijna alle teksten en muziek zelf heeft geschreven.

'Bal Populaire' weerspiegelt von Ravens liefde voor het Nederlandse levenslied. De nieuwe liedjes zitten vol klassieke beeldspraak: denk aan het café op de hoek, de wijze lessen van grootouders, herinneringen aan vervlogen tijden en de aantrekkingskracht van die ene speciale persoon.

The Kik tonen hun respect voor de oude garde van het Nederlandse lied, terwijl von Raven er zijn eigen stempel op drukt. 'Bal Populaire' opent de deur voor een nieuwe generatie om vertrouwd te raken met de originele Nederlandse traditie van het levenslied.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda