Wheatus in MEZZ

Mezz Breda

Read more

De Amerikaanse rockband brak in 2000 door met hun debuutsingle 'Teenage Dirtbag' dat een wereldwijde hit werd en een icoon werd in het poppunk genre.

Ondanks dat de debuutplaat al meer dan 20 jaar geleden is, is de Dirtbag niet langer meer een teenager. Ter ere van de 20ste verjaardag van ‘Teenage Dirtbag’ brengt de band het album opnieuw uit met demo’s die het nooit eerder tot de nieuwe albums hebben gered. Het jubileum album heeft 20 songs in een combinatie van de originele tracklist en 10 extra songs in de old school Wheatus sound.

In 2022 explodeerde ‘Teenage Dirtbag’ opnieuw, maar dit keer op TikTok. In de TikTok trend laten mensen hun beschamende teenage foto’s zien onder de hitsingle. Maar Wheatus is meer dan alleen deze hitsingle. Hun sound zit vol aanstekelijke melodieën, energieke gitaarriffs en catchy refreinen die aanvoelen als een combinatie van poppunk en alternatieve rock. De eigenzinnige sound is goed terug te horen op nummers als ‘Leroy’ en ‘A Little Respect’, een cover van het nummer van Erasure.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda