Ambitus presents: AMIMEA in de Waalse Kerk met MEZZ on tour

Mezz Breda

Maker van minimalistische, rustgevende neo-klassieke muziek. Read more

Als een rusteloze en altijd vernieuwende artiest en liedjesschrijver, die vaak verschillende instrumenten en doordachte teksten combineert in haar projecten, gebruikt Merit Visser de naam AMIMEA om haar liefde voor muziek te verkennen via de piano.

Haar nieuwste album ‘A Million Tiny Lenses’ zorgde voor twee uitverkochte shows in Tivoli in Utrecht en het Muziekgebouw in Eindhoven, en was ook te horen op de nationale radio bij NPO Klassiek en VPRO Vrije Geluiden.

Na ’For Granted’, haar debuutalbum dat ontstond uit 24 uur lang doelloos improviseren tijdens het eerste weekend van de corona-lockdown, keerde ze steeds terug naar de piano tussen haar andere muzikale projecten door, op zoek  naar simpelheid en comfort. Met een bachelor in Songwriting en een master in Compositie & Technology op zak, beschouwde ze de piano voorheen vooral als een instrument voor compositie. Omdat ze zichzelf als autodidactische pianist nooit als een ‘echte’ solopianist had beschouwd, benaderde ze haar eigen composities met zowel nieuwsgierigheid als twijfel. Zelfs de naam van dit project, AMIMEA, komt voort uit de vraag of ze zichzelf wel kon zien als een pianist: “am I me?”. Ze ontdekte dat deze twijfel alleen maar opkwam vóór of na het componeren, maar nooit tijdens het proces. Zo schreef ze uiteindelijk haar tweede album ‘A Million Tiny Lenses’, dat ook in één dag werd opgenomen, met de gedachte om het moment vast te leggen. Het is een eerbetoon aan de schoonheid van eenvoud, aan comfort in tijden van twijfel en aan het toestaan van gevoelens in plaats van alleen maar te denken. Met dit album onderzoekt AMIMEA hoe er talloze manieren zijn om naar de wereld en naar jezelf te kijken.

On tour: Waalse Kerk

MEZZ presenteert dit concert in de Waalse Kerk. Het concert heeft enkel zitplaatsen en zal plaatsvinden in de Waalse Kerk.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda