Koosje in MEZZ

Mezz Breda

Koosje is een Nederlandse singer-songwriter die in 2023 haar debuutalbum ‘It’s Time’ uitbracht. Het album bevat maar liefst zestien liedjes geïnspireerd door haar liefde voor Neo Soul, folk-jazz, R&B riffs en delicieuze harmonieën. Read more

Koosje is een Nederlandse singer-songwriter die in 2023 haar debuutalbum ‘It’s Time’ uitbracht. Het album bevat maar liefst zestien liedjes geïnspireerd door haar liefde voor Neo Soul, folk-jazz, R&B riffs en delicieuze harmonieën. Boven de klanken van haar band zweeft de stem van Koosje als Cupido boven een liefdesnestje.

Haar muziek werd geprezen door onder meer Ruben Hein (met wie ze ook een duet zingt op het album), Gregory Porter en ‘the late’  David Crosby. Op haar album laat ze zich begeleiden door saxofoonkwartet Artvark en strijkerskwintet Woodcraft (winnaars Dutch Jazz Competition 2022).

Over ‘It’s Time’ zegt Koosje: “het is een collectie van nummers die ik de afgelopen 4 jaar heb geschreven, gecomponeerd, gearrangeerd, geharmoniseerd, gemoduleerd, gepersonaliseerd en gerecenseerd. Elk lied is een op zichzelf staande creatie over bepaalde momenten in mijn leven: Corona, herinneringen, liefde, angst, duisternis, gemis, dankbaarheid, zelfreflectie, oordelen, plastische chirurgie, metaforen, keuzes, vrijheid…”

De muziek zelf is ook een pallet aan kleuren: jazz, folk, neo soul, bossa, riffs en cluster harmonieën. “Ik ben als zangeres en performer m’n hele leven beïnvloed door verschillende (zang) stijlen en na het Conservatorium wist ik zeker dat ik die invloeden wilde gaan combineren in m’n eigen muziek. Je krijgt echt een kijkje in mijn muziekbrein!”

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda