Bart van Liemt in MEZZ

Mezz Breda

Maak van dichtbij mee hoe Bart op aanstekelijke wijze eigen werk afwisselt met songs van zijn Britse helden. Read more

Een oude gitaar van zolder, de platencollectie van je ouders en voor je het weet sta je daar op je slaapkamer, je helden uit de speakers, boze buren en een ontluikende rock en roll droom. Zo begon de muzikale reis van Bart, niet wetende wat hem toen te wachten stond.

Bart van Liemt is een van de meest ervaren en gelauwerde frontmannen van Nederland. Met de Brits-georiënteerde rocksongs van zijn band The Sheer tourde hij aan het begin van dit millennium langs talloze poppodia en festivals. Top-40 noteringen, vele prijzen en nominaties en talloze tv en radio optredens volgden. Later werkte Bart als songwriter en zanger onder meer samen met het producersduo Baskerville, met als hoogtepunt hun aanstekelijke electro-dance anthem ‘Devilstown’. Voor zijn eerste solo album als Badr vertrok Bart vervolgens naar Oxford waar hij samen met producer Sam Williams werkt aan ‘Miracle Wave’ met de hit ‘Hide No More’. Tegenwoordig is Bart voornamelijk actief als songwriter en werkt hij samen met onder andere Chef’Special, Tim Dawn, Merol en Douwe Bob. Ook brengt hij jaarlijks (op hun gemeenschappelijke verjaardag) onder de naam Astral Twins een lied uit met Krezip-gitarist Jan Peter Hoekstra.

Het vuur brand bij Bart als nooit tevoren en het vakmanschap van een goed geschreven liedje is bij hem in een nieuwe fase beland. Nu, met een rugzak vol verhalen en een grote liefde voor Britse topsongs, neemt Bart zelf weer plaats in de spotlights. In ‘Songs That Make Me Go..’. zal Bart op aanstekelijke wijze eigen werk afwisselen met songs van z’n Britse helden.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda