Fermentatie Workshop

Elemental Eco shop

Leer fermentatie! Lekker en gezond! Read more

Voor deze workshop leren we hoe we 3 verschillende gefermenteerde producten kunnen maken. Je leert hoe je een hele kool neemt en heerlijke zuurkool maakt die je vervolgens mee naar huis neemt. We laten je zien hoe je gefermenteerde groenten maakt met de toegevoegde pekelmethode. En als laatste laten we je zien hoe Kimchi wordt bereid. We zullen vooraf voorbeelden hebben voorbereid, zodat je alle 3 de items kan proeven. Je gaat naar huis met je eigen potje zelfgemaakte zuurkool, recepten en instructies.

Gefermenteerd voedsel bestaat al duizenden jaren. Het vroegste record van fermentatie gaat terug tot 6000 voor Christus. Bijna elke cultuur op aarde heeft een traditie van fermenteren als een manier om de oogst te behouden. In sommige culturen is fermentatie een cruciale maatregel voor voedselveiligheid, aangezien het gebruik van zouten en het fermentatieproces ervoor zorgen dat het voedsel veilig kan worden geconsumeerd. Het is niet alleen een gevierde culinaire en culturele praktijk, het heeft ook ongelooflijke gezondheidsvoordelen, waaronder de toevoeging van nuttige bacteriën aan onze darmen, het behoud van vitamines en mineralen en het ondersteunen van een algeheel gezond spijsverteringssysteem.

Door deze vaardigheid in jouw leven te brengen, ben jij in staat om kwaliteitsproducten uit duurzame bronnen te halen en er langer van te genieten. Je wordt minder afhankelijk van commerciële voedselsystemen, weet precies wat er in je eten zit, en haalt heel wat verpakkingen uit je leven. Bovendien is het een uitstekende vaardigheid om te combineren met jouw moestuin zodat niets verloren gaat.

De kosten zijn €45 inclusief een heerlijke vegetarische lunch. Alle workshops zijn inclusief thee en koffie.

10.00 tot 13.00
Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, Breda, 4834SN

Boschstraat 66, 4811 GJ Breda