Experience Blog Health Club Kickfit!

Fit worden in een leuke omgeving? Al 7 jaar is Health Club Kickfit een gevestigde naam aan de Slingerweg in Breda. Bij Health Club Kickfit vind je  sportieve en uitdagende groepslessen. Onlangs is Kickfit gecertificeerd door het keurmerk Vechtsport autoriteiten. We zijn uitgenodigd door Yassine voor een kickboks en bag training. Voor een eerste kennismaking met (kick)boksen is dit een ideaal begin. Wij zijn er klaar voor!


Naast (kick)boksen worden er bij Health Club Kickfit ook kracht- en conditietrainingen gegeven zoals circuittraining, BBB (benen, billen, buik) en Strength & Conditioning. Na de training kun je ontspannen in "The Coffeelounge", waar lekkere koffie en gezonde verse sappen voor je klaarstaan. Hier gaan wij straks een kijkje nemen, maar nu eerst: trainen! We worden enthousiast begroet door Akram, hij staat klaar met de bokshandschoenen en wijst ons naar de zaal waar we de boksles krijgen. 

Akram geeft nog een korte toelichting waar we alles kunnen vinden en stelt ons voor aan Daphne, zij begeleidt de les en leert ons de basisprincipes met een focus op stoten en traptechnieken. De schoenen en sokken leggen we opzij en we nemen plaats voor de grote boksbal op een staander. “Dat is beter om mee te beginnen als je geen ervaring hebt”, zegt Daphne met een knipoog. Ze stelt ons op ons gemak en geeft aan dat het geen probleem is als je oefeningen even niet bij kunt houden. Je ziet gelijk dat Daphne een power vrouw is die van aanpakken weet en dat ondervinden we gelijk. Beetje loskomen met de armen en heupen en we krijgen gelijk een serie stoten en slagen voorgedaan. De training is intens en energiek en de groep wordt aangemoedigd om op hun eigen tempo te trainen.

Na de boks les kijken we naar een circuit training die onder leiding van een andere instructeur. De doelen per oefening worden vooraf op een bord geschreven en na iedere oefening schrijf je het resultaat op het bord. Een super effectieve manier om bij te houden of je het haalt of misschien wel een persoonlijk record verbreekt! 


Kickfit biedt prettige trainingen die gericht zijn op het versterken van het lichaam en de geest. De coaching en verbetering in de houding en uitvoering van oefeningen zorgen voor een veilig gevoel en vertrouwen. De trainingen zijn geschikt voor zowel ervaren als beginnende sporters. Ik ben erg blij met deze ervaring bij Kickfit en zou het zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een uitdagende en effectieve workout.

Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen, is wat Yassine, eigenaar van Kickfit, belangrijk vindt. Je moet je welkom en veilig voelen en kunnen trainen voor je eigen doelen. De sfeer is rustig, beheerst en iedereen van het rondlopend personeel is bereid om je te helpen en vragen te beantwoorden. Met de Kickfit app kun je je inschrijven op de lessen en tijden die jij wilt, super handig! Op deze manier ben je verzekerd van een plekje en is het nooit te druk. Op deze manier ontstaat er voldoende ruimte en tijd om zowel in groepsverband als individueel de aandacht te geven die nodig is. Blessures is het laatste wat ze willen hoewel ze ook een goede samenwerking hebben met een fysiotherapeut. 

Wil je kennismaken met Health Club Kickfit dan is het mogelijk om een losse kennismakingsles te kopen. Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen of om een lidmaatschap af te sluiten. Nadat je een groepsles via de Kickfit-app hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail met daarin meer informatie. Mocht je Health Club Kickfit voor de eerste keer gaan bezoeken, dan is het belangrijk om op zijn minst 10 minuten voorafgaand de groepsles aanwezig te zijn. Zij hebben dan ruim de tijd om jou te verwelkomen en wegwijs te maken binnen de sportclub.

Hopelijk tot snel bij de leukste sportclub van Breda!