De leukste bezienswaardigheden in Breda

Als je in Breda woont, is de kans groot dat je de hele stad van binnen en buiten kent. Toch zullen er vast nog wel wat bezienswaardigheden zijn in Breda waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Voor toeristen in deze prachtige stad zal dit ook zeker het geval zijn. Lees daarom dit artikel om te weten te komen wat de leukste bezienswaardigheden in Breda zijn zodat je ze kunt bezoeken terwijl je ondertussen speelt bij een casino Klarna.


Park Valkenberg
Tussen het historische stadscentrum en het centraal station van Breda ligt Park Valkenberg, een prachtige mix van slingerende paden en heldere meren. Het beste te zien in de zomermaanden, wanneer de plaats vol zit met zowel de lokale bevolking als toeristen, die allemaal willen genieten van een beetje zon, Park Valkenberg is ook de thuisbasis van verschillende delen van de afbrokkelende stadsmuur. Je kunt hier heerlijk chillen terwijl je ondertussen Betsquare bezoekt om meer te weten te komen over online gokken in Nederland.

Begijnhof Breda
Als je enkele van de grote steden in Nederland of België hebt bezocht, dan ben je ongetwijfeld een of twee Begijnhoven tegengekomen. Een van de bekendste hiervan is het Begijnhof van Amsterdam. Deze historische binnenplaatsen werden meestal gebouwd om religieuze vrouwen te huisvesten die geen geloften hadden afgelegd. Wil je meer weten over het Bredase begijnhof, dan is er op nr. 29 een klein museum.


Kasteel van Breda
Van alle kastelen in Nederland is Breda de stad met zijn oude kasteel op steenworp afstand van het historische stadscentrum. Al sinds de 13e eeuw, toen Breda stadsrechten kreeg, staat op het terrein een versterkt kasteel. De meeste fundamenten van Kasteel van Breda dateren dan ook uit de Middeleeuwen. Tijdens de renaissanceperiode werd het kasteel grondig gerenoveerd, waarbij een prachtige mix van middeleeuwse functionaliteit en verbluffende architectuur en stijl achterbleef. In de 18e eeuw werd het kasteel korte tijd gebruikt als militaire kazerne en ziekenhuis.

Grote Kerk
De meest opwindende bezienswaardigheid van Breda is gemakkelijk het grote kerkelijke gebouw in het hart van de oude stad. Deze in de 16e eeuw voltooide Brabantse gotische kerk heeft verschillende fresco's en de Prinsenkapel. Dit mausoleum is opgedragen aan de voorouders van de huidige Nederlandse koninklijke familie. Een echte must-see als je in Breda bent, zo sierlijk is deze hoek van de kerk dat het plafond letterlijk bedekt is met goud!


Stedelijk Museum Breda
Hoewel Breda de thuisbasis is van verschillende musea, als je het tot je missie maakt om tijdens je verblijf in de stad slechts één culturele ruimte te bezoeken, maak het dan het belangrijkste museum van Breda. Het museum, gewijd aan de rijke en diverse geschiedenis van de stad, herbergt een overvloed aan schilderijen en kunstvoorwerpen en is een geweldige plek om meer over Breda te weten te komen.

Kasteel Bouvigne
Het beeldschone kasteel Bouvigne, gelegen ten zuiden van Breda, wordt omgeven door een eigen gracht en ziet eruit als iets dat rechtstreeks uit een verhalenboek komt. Gemakkelijk te voet (21 minuten) of met de fiets (7 minuten) te bereiken, Kasteel Bouvigne is absoluut een van de mooiste kastelen van Nederland, samen met Kasteel Duivenvoorde. Als je in het kasteel bent, moet je zeker een kijkje nemen in de Frans geïnspireerde tuinen en het kasteel dat dateert uit de 15e eeuw.