Mooneye

Mezz

Read more

Dit is de show van Mooneye die eigenlijk op 16 april zou plaatsvinden.

Het afgelopen jaar zat Michiel Libberecht in de studio met topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal, Admiral Freebee…) om een vervolg breien aan de eerste EP van Mooneye. Aan de plaat dus die ervoor heeft gezorgd dat hij begin 2019 door Studio Brussel tot winnaar van De Nieuwe Lichting werd gekroond én die door de Nederlandse muziekbijbel OOR werd omschreven als een verzameling meesterlijke popsongs.

“Onze volgende worp wordt echt een nieuw hoofdstuk”, laat Libberecht nu al los. “Mijn debuut heb ik op een paar dagen tijd opgenomen – zonder plan. Alles wat erin steekt, is er spontaan ingekropen. Inclusief alle naïviteit en nonchalance. Maar het idee was om er nu toch net iets meer over na te denken, zodat we de nummers ook als band konden opnemen. Want dat past meer bij het bezwerend gitaargeluid van Mooneye.”

De eerste single is alvast een feit: het opmerkelijk vrolijke ‘Bright Lights’ is ontstaan tijdens een toevallige jamsessie met Humo’s Rock Rally-winnaar Meskerem Mees. “We hebben elkaar toen echt gevonden,” vertelt Libberecht, die tegelijk toegeeft dat het nummer de vreemde eend in de bijt zal zijn op de volgende plaat. “De rest is donkerder.”

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda